«Komposttårn» (kompostbinge med lokk)

Jeg har tilgode å prøve denne eller lignende, men det ser smart ut, spesielt om du har mest husholdningsavfall og ikke så mye hageavfall som gjerne tar mye plass.

Kjøp kompostbing med lokk

Kjøp komposttårn

Her begynner du på bunn, og blander inn 8-10 meitemark (gjerne iform av ettpar liter ferdig kompost), og fyller i «skuffene» oppover etterhvert, marken skal da krype etter og når øverste skuffen er full, er forhåpentligvis den nederste ferdig kompost.

Ulempen er at det kan bli litt snaut med plass. Etter mine beregninger tar den 70 liter og det er ikke nye om du har løv eller gress å kaste, men til husholdningsavfall holder det sannsynligvis.

Fordelene er at det nok går kjappere enn en tradisjonell binge. Det er renslig, både fordi det blir lite søl og mus og fugler skal i prinsippet ikke komme til. Jeg liker også at det er krane nederst slik at du kan utnytte den næringsrike væsken som samler seg og bruke den til å vanne f.eks. blomster eller du kan ta vare på det og vanne komposten om den blir for tørr.  Kompostbingen har lokk, så det er enkelt å hold riktig fuktighet

Mer info om/se bilder/kjøp komposttårn